IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Around the border.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Drake

avatar

Aantal berichten : 149
Tokens : 56

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Around the border.   di nov 20, 2012 10:43 amHet was erg rustig op de grote grasvelden in District 10. Amy zetten haar baby broertje in het gras toen ze zelf zat en keek hem even na toen deze achter een late vlinder aan hobbelde. Haar ouders en 1 jaar oudere zus hadden Nicolas nooit mogen zien lopen. Hun boerderij was op onverklaarbare wijze afgebrand en alleen zij en Nicolas hadden het overleeft. Amy had zware tijden meegemaakt de laatste twee jaar en ze voelde zich vreselijk, want wat Nicolas alleen nog deed was brabbelen, eten, drinken, slapen, zijn luiers vol poepen en plassen! Amy vond het niet erg om voor hem te zorgen want Nicola was het enigste wat ze nog had. Haar gehele familie wilde niks van hun weten en dachten of liever gezegd smoeste een roddel in District 10 rond dat Nicola niet haar broertje was, maar haar eigen kindje. Amy wist wel beter en ze kon dit soort mensen wel voor hun kop rammen, maar ze deed het niet omwillen van Nicolas. Ze verwenste de dag wanneer haar naam ooit uit die rotbol zou worden gehaalt! Mocht dat gebeuren dan zou Nico niemand meer hebben die voor hem zorgde? Amy schudden haar hoofd en hoorde Nicolas vrolijk kieren en ze keek om, maar schrok zich wezeloos toen ze zag dat hij bijna de grens bereikt had! Amy sprong op en rende naar Nicolas toe en greep hem vast voor ze haar rug naar de grens toe draaide en weer terug liep naar de plek waar ze net nog gezeten had en zetten Nicolas op schoot toen ze weer was gaan zitten. Nico tribbelde hevig tegen en vond het nooit leuk om van zijn jacht af gehouden te worden. 'Je bent en kleine problemmaker!' zei Amy nepboos en kneep Nicolas even in zijn armpjes waardoor hij meteen stilletjes tegen haar aan leunde. Amy was allang blij dat er geen Peasekeepers in de buurt waren die dit gezin konden hebben, want ze wilde geen problemen erbij hebben. Ze sliep al met deze kleine man in de hooibergen van andere boerderijen omdat hun woning met de grond gelijk was gemaakt door de brand en opbouwen daar had ze geen geld voor. Amy zuchten en planten haar handen naast zich terwijl Nicola in slaap doemelde. Ze horde voetstappen en keek om. Wie er aan kwam wist ze niet, maar Amy hoopte toch stellig dat het geen peasekeeper was die alles mogelijk gezien zou hebben?

_________________
Everybody has a dark side.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
jennifer

avatar

Aantal berichten : 134
Tokens : 48

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   ma nov 26, 2012 7:40 am
Taylor Momsen
Haar blauwe ogen gleden naar boven toen er wat gekraak klonk vanuit haar kamer. Het nadeel aan op een boerderij wonen, echt alles hoorde je, iedere stap, iedere zin die gesproken werd. Taylor ergerde zich zelden aan iets maar door haar persoonlijke dingen rammelen was één van die zeldzame momenten dat zich ging ergeren. Ze snapte heus wel dat het oudere koppel die haar hadden opgevangen haar wouden helpen en alles op orde wilden houden maar Taylor zorgde liever zelf voor haar eigendommen. Er was weinig dat ze had kunnen meenemen vanuit haar ouderlijk huis en net die dingen waren ontzettend belangrijk voor haar. Ze sprong recht waardoor de vering in de ouderwetste zetel kreunend begonnen te piepen. Snel liep ze de houten trap op naar haar kamer en jawel daar stond de oudere vrouw met haar tekenspullen in haar handen. Taylor gritste ze uit haar handen en gaf haar een kwade blik, haar verschillende armbanden rinkelde om haar arm heen toen ze de rest van haar spullen nam. 'Ik doe mij kamer zelf wel.' Meldde ze zo vriendelijk mogelijk. De vrouw mopperde wat maar verdween dan de gang weer op. Jodi zuchtte en blikte opzij naar de lange spiegel die tegen de muur stond. Haar lange blonde haar glipte over haar schouders, ze zag er moe uit. De wallen onder haar ogen had ze wat weten verbergen met de zwarte omrandingen die ze vaker droeg. Maar toch, je zag dat ze moeheid uitstraalde.

Ze rechter haar rug trok haar blauwe kleedje recht en wreef haar lange bleke vingers door haar haren. Onder haar kleedje droeg ze een eenvoudig zwarte legging met een gat in ter hoogte van haar knie. Soms kon ze meegaan met de mensen vanuit het capitol maar die waren gewoonweg te genant op te bekijken. Taylor trok zich niets aan van wat andere van haar vonden. Ze greep de ketting rond haar hals waar een ring rondhing en draaide hem om tussen haar vingers. Ze zuchtte en liet hem weer tegen haar blote huid landen voor ze met haar tekenspullen naar buiten wandelde.

Het voordeel aan de uitgestrekte velden en de vele landwegeltjes was toch wel de natuur, de stilte en rust. Vaak kwamen er paarden langs, of een kudde koeien gedreven door oude werklustige mensen. Taylor mocht niet denken waar die koeien achteraf naartoe gingen. Ze woonde niet ver van de grens, wat ze wel heel jammer vond, die grens visualiseerde het opgesloten gevoel. Haar ogen glijden naar een jonge vrouw of was het slechts een meisje. Er zat een kind bij haar. Taylor fronste haar wenkbrauwen en wandelde op haar gemakje en zonder extreme bedreiging kant uit. Toen het meisje opkeek glimlachte ze enkel verwrongen. 'Is het wel zo veilig, zo dicht bij de grens.' Sprak ze met een korte knik naar het slapende kind. Ze bedoelde er niets mee ...


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://bluemoonhorses.actieforum.com/
Drake

avatar

Aantal berichten : 149
Tokens : 56

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   ma nov 26, 2012 9:53 amHet was gelukkig geen Peasekeeper en het was een meisje. Amy's blik verzachte wat, maar ze bleef alert op van alles en nog wat tot ze de vraag kreeg of het wel zo verstandig was om zo dicht bij de grens te zijn. 'Waar ik ook kom het is nergens veilig.' zei ze droogjes, maar was blij dat Nicolas sliep. Ze had al veel te lang voort getrokken en overal haar en zijn korstje bij een gejat. Amy wilde graag een plekje voor zichzelf hebben, maar het ouderlijke huis was gewoon niet bewoonbaar en ze hadden dan zelfs geen dak boven hun hoofd dus waar konden ze anders naar toe. Amy was niet iemand die snel aan andere vroeg of ze haar konden helpen, Nee ze wilde werken voor haar eten en onderdak, maar steeds werden ze weg gestuurt en dit meisje leek zich er niets van aan te trekken dat Nicolas bij haar lag, maar ze had gelijk zo dichtbij de grens was het vele malen linker dan ergens anders in het district. Amy zuchten en keek even naar haar broertje. Soms wenste ze dat ze zelf ook nog zo klein was, want dan had je geen zorgen!

_________________
Everybody has a dark side.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
jennifer

avatar

Aantal berichten : 134
Tokens : 48

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   di nov 27, 2012 8:11 am
Taylor Momsen

Taylor staat even met haar mond vol tanden bij het antwoord van het meisje. Maar ze had gelijk, het was nergens veilig, over heel Panem was er geen enkele veilige plek. Geen huis waar je kon schuilen voor de boete, geen groep die je verzekerde dat je er dit jaar niet bij zou zitten. Er was geen houvast van kinderen, tieners onder de achttien en boven de twaalf. Ze waren allemaal gedoemd, zeven jaar lang. Voor Taylor was het een marteling, voor de meeste kinderen en ouders buiten de beroeps. Ze zou het nooit goed kunnen vinden met jongeren die zo hoog getraind waren dat hun zege al binnen was. En ze snapte het ook niet dat het zo kon gaan, zo oneerlijk maar dan draaide het weer om geld. Het meisje voor haar had gelijk, er was geen veilige plek om heen te gaan.

'Je hebt gelijk.' Zei Taylor dan zachtjes. Ze haalde haar schouders op en blikte over haar schouder naar de omgeving. Eigenlijk zou ze nu gewoon moeten verder wandelen maar dan dacht ze aan eerder, aan het feit dat gezeldschap helemaal niet zo slecht was. Ze kon niet eeuwig alleen blijven kniezen over haar leven ... of wel? 'Zou ik erbij mogen komen zitten?' Vroeg ze dan uitermate vriendelijk, zoals Taylor altijd was. Ze streek haar vingers kort door haar lange blonde haar en keek eventjes naar het slapende jongetje. Haar broertje gokte ze, hoopte ze ...

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://bluemoonhorses.actieforum.com/
Drake

avatar

Aantal berichten : 149
Tokens : 56

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   di nov 27, 2012 8:25 am

Het meisje zei dat ze gelijk had, maar goed dat wist ze zelf ook wel. Amy keek rustig voor zich uit en hoopte dat ze het komende aantal keer dat ze voor de spelen kinderen zochten zij er zeker niet bij zou zitten. Nocilas had verder niemand net als zij zelf. Ze knikte enkel op de woorden van het blonde meisje die eventjes door haar haren streek. Ze voelde Nicolas even woelen en legde haar jurk beter over hem heen zodat haar broertje het niet koud zou hebben. Ze keek het meisje even aan toen deze vroeg of ze erbij mocht komen zitten? 'Natuurlijk, Ik en Nico kunnen wel wat gezeldschap gebruiken na telkens weg gejaagd te zijn...' zei Amy met een lichte bezorgdheid in haar stem, maar dat ging meer uit naar haar broertje.

_________________
Everybody has a dark side.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
jennifer

avatar

Aantal berichten : 134
Tokens : 48

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   vr nov 30, 2012 9:06 am
Taylor Momsen

Taylor was blij dat ze niet werd weggejaagd. Niet dat ze het ooit had meegemaakt, ze had vaker de indruk te worden opgejaagd dan weggejaagd. Het ging hier altijd van "Je moet dit" en "Je doet dat" dat het na een tijdje begon te vervelen. Geen wonder dat er rebelse tieners ontstonden, geen wonder dat er protesterende ouders waren. Het capitol maakte van hun kinderen slodaten. President Snow en zijn slaafjes keken en keurde het goed ... hoe kinderen werden verkozen om te gaan vechten tot de dood. Er waren weinig kinderen die het aanvaarden en Taylor zelf zou dat ook nooit doen, geen haar die eraan dacht ooit te glimlachen als ze voor hem stond om gelijk welke reden.

Het jongetje heette Nico. Taylor keek zijn slapende lichaam eventje aan voor ze wat verder ging zitten. Ze had geen broer of zus, ze wist niet hoe het was om een zus te zijn. 'Je broer?' Vroeg ze met een vriendelijke knik naar het kind. Ze legde haar tekenspullen aan de kant en leunde achterover op haar handen terwijl ze naar de velden keek. het was hier mooi, het was een mooie wereld alleen weigerde ze er mooie er van in te zien ...


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://bluemoonhorses.actieforum.com/
Drake

avatar

Aantal berichten : 149
Tokens : 56

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   vr nov 30, 2012 10:17 pm

Ze ging zitten en keek even naar Nicolas. Amy knikte bij de vraaf van het meisje n aaide hem even over zijn bol. ‘Dat is hij.‘[/] zei ze zacht en hoorde het meisje was verschuiven. [b]‘Ik ben Amy en dit is Nicolas.‘ zei ze voor Amy het meisje aan keek.
[Flut!]

_________________
Everybody has a dark side.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Around the border.   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Around the border.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» border talk

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The hunger games :: Panem :: District 10-
Ga naar: