IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Deep in the forest.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
theKnightbus

theKnightbus

Aantal berichten : 63
Tokens : 6

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Deep in the forest.   ma nov 19, 2012 7:36 am


Het was doodstil. Er was geen windje aan de hemel, en zijn zware laarzen veerde zonder op het bladerdek te kraken vlug over de grond. Hij sloop om het kleine meertje om en sprong met een zwaai op een tak. Het hout kraakte een beetje, maar zo licht dat het was alsof er een vogeltje vanaf gesprongen was en een nieuwe tak gezocht had om eens lekker verder te gaan wiegen. Het hert had niks door. Zijn mondhoeken krulde op toen hij het onwetende dier zag waarvan een deel zijn maal zou zijn. Er waren geen herten in zijn district, en dus kon hij er flink geld mee verdienen. Het was alleen een nadeel dat het dier zo groot was; Garrett kon het niet op zijn schouder dragen omdat hij ver van zijn district verwijderd was, maar hij kon het ook niet in blokjes snijden om precies dezelfde reden. Het vlees zou niet meer lekker en vers zijn bij zijn aankomst op de markt. Daarom maakte hij meestal in het bos een maaltijd voor hem en nam hij de hoefijzers mee; die kon hij verkopen aan de smeden die er vervolgens weer vishaakjes en andere dingen van maakte. De vishandel, dat was het middelpunt van district 4, maar Garrett had echt geen idee wat er zo speciaal aan was. Hij was er ook niet zo goed in, hij was meer een jager. Hij had vaker nachten in het bos doorgebracht, kijkend naar de verre sterren en zich afvragend of hij niet gewoon naar een ander district kon vluchten en daar een leven op kon bouwen. Maar nee, Garrett had een leven in district 4, een familie die hij onmogelijk achter kon laten. Hij moest voor zijn jongere zusjes en broertjes en neefjes en nichtjes zorgen, omdat hij de oudste was. Zo ging dat, hij hielp zijn tantes en ooms met het opvoeden van hun kinderen en hielp zijn eigen ouders met het opvoeden van zijn broertjes en zusjes. Als oudste moest dat, volgens zijn ouders.

Met een zachte zwiep gooide hij zijn werpmes naar het onwetende dier toe. Hij raakte hem vol in zijn nek en doodde het dier in één keer. Met een zachte plof kwam Garrett op de grond terecht. Hij liep opgewekt naar zijn prooi toe. Netjes gedaan, geen bloedspetters op de vacht. Die kon hij ook nog verkopen, het leer van wilde dieren was ook gewild in het district. Hij plofte voor zijn prooi neer en haalde een walnoot tevoorschijn uit zijn broekzak. Met een stevige handbeweging krakte hij de noot open en terwijl hij in het water staarde pulkte hij de inhoud van de noot uit zijn schil.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Drake

Drake

Aantal berichten : 149
Tokens : 56

Characters
Characters:

BerichtOnderwerp: Re: Deep in the forest.   ma nov 19, 2012 11:49 amDrake slenterde tussen de bomen door. Hij was op zoek naar eikels voor de stampot van zijn moeder. Ze maakte die altijd zo lekker, maar goed je moest wel uitkijken niet gesnaait te worden! Goed in zijn district waren ze niet zo streng, maar toch glipte Drake er steeds tussen door om tijdens de herfst die noten te gaan zoeken. Sommige vonden ze te bitter of een andere nasmaak hebben. Ja als je ze zo at wel, maar op haar manier waren ze erg lekker. Pellen in de marinade en smullen! Met de zak aan zijn riem liep Drake van de ene eikenboom naar de andere, maar zo ver was hij nog niet geweest? Hier lagen wel de grootste eikels onder de stammen. Zijn aandacht werd getrokken toen Drake een plof hoorde hoe zacht ook, maar in de tilte van het bos was dat duidelijk hoorbaar! Drake zakte meteen door zijn knieén en luisterde aandachtig. Als er maar geen Peacekeepers van district 11 in de buurt rond hingen? Ja hallo hij was ook niet gek en luisterde vaak de Peacekeepers van zijn eigen district af hoewel het niet zonder straf zou kunnen aflopen... Toen hij niks meer hoorde dacht Drake dat het weer veilig was en stond weer op en gluurde even tussen de bomen door, maar zag niemand en ging verder met het rapen van de eikels al hielt hij zijn omgeving nu beter in de gaten! Drake kwam steeds dichterbij de plek waar iemand vanuit een ander District zijn buit had gevangen en namaten hij dichterbij kwam waren zijn voetstappen duidelijker te horen. Drake was geen jager zoals die gast, maar hielt zich meer met zijn muziek bezig en rommelde vaak met elektronica zoals met zijn versterkers als die weer eens het opgaven of de gitaar herstellen als die een nieuwe kaart nodig had??? Drake rook echter dat er wel iemand aanwezig was, maar zag die persoon nog niet...

_________________
Everybody has a dark side.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Deep in the forest.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The hunger games :: Panem :: Boundaries-
Ga naar: